Telaria si Rubicon își unesc forțele

În luna martie am recomandat investitia in Telaria (NYSE: TLRA), o mica companie care oferă o platformă software complet pentru gestionarea și monetizarea de publicitate video. Practic, Telaria ajută editorii să vândă spații publicitare cumpărătorilor de anunțuri.

The Trade Desk (NASDAQ: TTD) e o alta companie din portofoliul nostru. TTD oferă cumpărătorilor de anunțuri o platformă bazată pe cloud, pentru a crea, gestiona și optimiza campaniile de publicitate digitală.

Așadar, Telaria lucrează cu editorii care au spațiu publicitar de vânzare, în timp ce The Trade Desk asistă cumpărătorii pentru a achiziționa spațiu publicitar de la editori.

The Trade Desk ne-a adus profituri enorme în ultimele 18 luni: 375% de la introducerea in portofoliu.

Când am recomandat Telaria, am sperat că ar putea deveni un fel de TTD in partea de vânzare de publicitate.

Telaria face valuri

Joia trecută, companiile Rubicon Project și Telaria au decis să fuzioneze (printr-o afacere 100% cu actiuni) pentru a crea ceea ce companiile cred că va fi cea mai mare platformă din lume de oferte publicitare.

Acționarii Rubicon vor deține 52,9% din compania combinată, în timp ce acționarii Telaria vor deține restul. Noua companie combinată nu a fost încă denumită, dar probabil ca de va tranzacționa sub simbolul companiei Rubicon – (NYSE: RUBI).

Sunt încântat de această fuziune, si la fel e si directorul general al Telaria, Mark Zagorski, care a spus despre tranzacție:

„Aceasta e o oportunitate reala de a crea The Trade Desk al părții de vânzare.”

Telaria și Rubicon sunt câștigători pe termen lung

E prea devreme să declaram proiectul Telaria și Rubicon „The Trade Desk al părții de vânzare”, dar e clar că aceste două companii cu valori mici de piață vor lua măsurile necesare pentru a fi o optiune de vârf pentru editorii ce vând publicitate.

Din moment ce Telaria și Rubicon sunt ambele companii cu valori mici, mă aștept ca actiunile lor să rămână volatile.

Însă, pe termen lung, cred că noua companie va avea o tendință de creștere și că vom face o gramadă de bani din această investiție.

Probabil ca va dura între trei și șase luni până când Telaria și Rubicon să fuzioneze oficial, între timp, poți profita de orice scădere sub $7,00 pentru a cumpăra acțiuni dacă nu ai, sau vrei să adaugi la poziție.

In cazul in care dupa fuziune compania se va tranzacționa sub ticker-ul (NYSE: RUBI), brokerul tau va face actualizarea in portofoliul tau, fara sa fie nevoie sa faci vreo actiune.

În final, vreau sa va urez, tie si familie tale, Craciun Fericit și La Multi Ani.

Sarbatori Fericite,

Bogdan Popescu