Investitie in argint

Draga membru al Clubului Investitorilor,

 

Saptamana trecuta, la cateva ore dupa ce am trimis recomandare lunii iunie (Alpha Pro Tech), pretul actiunilor a avut un salt de peste 20% depasind pragul recomandat de $16.5.

Daca nu ai apucat sa cumperi actiunile, recomand sa setezi un ordin limita la pretul de $16.5 si sa astepti o retragere sub acest prag. Actiunile APT sunt destul de volatile in aceasta perioada si probabilitatea sa scada sub pragul nostru maxim e mare.

O noua idee de protejare impotriva devalorizarii USD sau a unei scaderi puternice a bursei

In urma cu cateva luni am recomandat sa pui un mic procent din portofoliu intr-un ETF legat de pretul aurului:  SGOL.

Alta idee pe care ti-am trimis-o recent a fost sa investesti intr-un fond care e legat de Bitcoin: GBTC.

Alt activ care te va proteja de o posibila devalorizare a dolarului, dar si cu potential sa creasca mult indiferent de ce se intampla cu dolarul american e argintul.

Argintul are un avantaj teoretic fata de aur: e mult mai folosit in diferite industrii.

Cu toate astea, in ultimii ani pretul argintului a stagnat in comparatie cu cel al aurului, cum poti vedea din graficele de mai jos. Multi analisti se asteapta insa ca argintul sa recupereze teren si unii spun ca ar putea sa creasca chiar cu 500% in urmatorii ani.

Grafic pret Aur
Grafic pret argint

Daca doresti sa investesti un procent din portofoliu in argint, ai doua alternative la a cumpara efectiv bucati de metal. Ambele urmaresc indeaproape pretul argintului.

ETF-ul SLV – iShares Silver Trust si fondul PSLV – Sprott Physical Silver Trust.

O precizare e ca pretul acestor actiuni nu e egal cu pretul argintului ci depinde de valoarea argintului detinut impartit la numarul de actiuni aflate in circulatie.

De exemplu, PSLV detine in acest moment argint care valoreaza mai mult decat valoarea totala a actiunilor in circulatie. Din acest punct de vedere poate fi o alegere mai buna decat SLV.

O zi minunata,

Bogdan Popescu