Alerta Vânzare – Profituri pentru anul nou

In domeniul canabis lucrurile au mers destul de rau in 2019. Probabil nici in 2020 nu vom scapa de volatilitate pentru ca vine la pachet cu industriile tinere, in curs de dezvoltare. Pe lângă volatilitate, ne putem aștepta la o restrângere a efectivului.

Probabil vom vedea companii care dau faliment, dar si achizitii si fuziuni. In concluzie, mai puțini jucători în sector, dar cei care vor supraviețui vor fi mai mari și mai puternici. Am început deja să vedem acest lucru în ultima parte a anului 2019.

De fapt, o fuzune care are impact asupra unei pozitii din portofoliul nostru a primit aprobarea acționarilor doar cu câteva ore înainte de Revelion.

Acționarii Origin House au votat pentru fuziunea companiei cu Cresco Labs (OTC: CRLBF). Cele doua companii combinate vor crea unul dintre cei mai mari operatori cu integrare verticala din Statele Unite. Acest lucru ma face increzator că actiunile Cresco sunt demne sa le deținem în 2020.

Mai departe…

Începem anul cu o despărțire: Shopify (NYSE: SHOP).

De la achiziția acestei poziții în septembrie, acțiunile au crescut cu peste 20%. Datorita ultimelor evenimente din industria canabis, nu vom vedea in viitorul apropiat compania Shopify sa profite de evolutia produselor pe baza de CBD.

Asadar, în acest moment nu se potrivește cu profilul portofoliului nostru, așa că recomand să ne luăm profiturile de pe masă.


ACTIUNE

Vinde acțiunile Shopify (NYSE: SHOP) la pretul pieței.


O saptamana minunata,

Bogdan Popescu