Cum folosesti casa de schimb valutar online si le tai bancilor din comisioane

Branson_TransferWise“Eu nu ma incurc cu bancile” spun unii oameni. Sunt genul de oameni carora le e frica sa se imprumute si nu-si fac niciodata credite, indiferent cat de avantajoase ar fi conditiile de acordare, sau ce tentatii sau oportunitati li se ivesc in viata.

E bine? E rau? Nu stiu. Oricum, e mult mai bine sa procedezi asa decat ca cei care iau credite pe care nu le mai pot plati, traiesc tot timpul cu stres si ajung chiar sa-si piarda casele.

Ideal e sa folosesti cu cap aceste servicii de creditare, sa investesti capitalul obtinut de la o banca pentru a crea valoare, pentru a pune pe picioare sau a creste o afacere profitabila.

Chiar daca si tu esti genul care merge pe principiul sa nu se imprumute niciodata, probabil ca ai sau vei avea de-a face cu bancile.
Bancile sunt societati comerciale care trebuie sa faca profituri pentru a supravietui, nu sunt organizatii de caritate.
Si chiar daca toti uram comisioanele, trebuie sa recunoastem ca unele dintre serviciile oferite de banci ne fac viata mai usoara si mi se pare normal sa nu fie gratuite.

Unele servicii pentru mine sunt de aur. Nu pot sa-mi imaginez ca as putea sa mai merg sa stau la cozi pentru a plati facturi si de aceea folosesc servicii de genul online banking, mobile banking sau cum mai sunt ele denumite.

Si la fel de adevarat e ca unele servicii sunt prea scumpe si de multe ori prefer sa nu le folosesc decat sa platesc comisioane prea mari.
Unul dintre serviciile unde bancile te jupoaie si trebuie sa fii foarte atent, e schimbul valutar.

Din diferite motive, multi avem nevoie sa schimbam bani, cel mai des din RON in EURO si invers. Cel putin pana cand va trece si Romania la EURO. Nici nu mai stiu cand e prevazut si n-am chef sa mai caut, pentru ca oricum planurile s-au schimbat tot timpul si cu siguranta nici cel de acum nu e mai bine gandit.

De exemplu, eu am un credit in EURO. In fiecare luna m-ar costa cu cel putin 15 RON mai mult daca as face schimbul valutar prin banca. Asa ca prefer sa cumpar EURO pentru achitarea ratei de la o casa de schimb valutar.

Din fericire nu voi mai fi nevoit sa fac acest drum de acum inainte. As fi foarte fericit daca motivul ar fi ca mi-am achitat tot creditul, dar inca nu e cazul. Ai putina rabdare. Imediat iti spun ce alternativa am gasit…

Cum functioneaza Transferwise

Compania are conturi bancare deschise in toate tarile in care are serviciile disponibile, in toate valutele. Daca tu vrei sa trimiti EURO intr-un cont din Germania, ei iti vor da un cont de RON deschis la o banca din Romania unde vei transfera banii.
Dupa ce au primit suma trimisa de tine in contul din Romania, ei fac transferul dintr-un cont pe care il au in Germania, in contul in care tu vrei sa ajunga banii.
Tot ce ai tu de facut e sa le spui suma, si sa faci transferul in contul celor de la Transferwise din Romania.

Cum transferi bani prin Transferwise

1. Primul pas e sa-ti faci un cont. Acceseaza site-ul Transferwise prin acest link si vei avea comision zero la primul transfer de pana in 500 de EURO. La un transfer de 500 de EURO, castigul tau va fi 22 RON.

2. Apasa butonul SignUp din partea dreapta sus

cont

3. Ai trei optiuni pentru inregistrare: folosind contul de Facebook sau cel de Google, sau folosind o adresa de email. Eu am folosit contul de Google pentru ca astfel inregistrarea se face cu un singur click. La fel e si cu cel de Facebook.

3. Initiaza un transfer. In coltul din partea din dreapta sus, apasa butonul Send Money.

4. Introdu suma pe care vrei sa o trimiti(in moneda in care ai tu cont la banca) si moneda in care vrei sa primeasca destinatarul banii. De exemplu, daca locuiesti in strainatate si vrei sa trimiti bani in tara, completezi suma in EURO si moneda RON. Singura restrictie e ca nu poti sa trimiti bani in aceeasi moneda, de exemplu dintr-un cont de EURO in alt cont de EURO.

Referitor la moneda, exista  multe optiuni, dar in functie de cea aleasa e posibil sa ai diferite constrangeri. De exemplu, USD se pot trimite doar la banci din USA.

sumasim0neda

5. Selecteaza daca trimiti bani intr-un cont personal, in contul altei persoane sau in contul unei companii.

6. Introdu Numele si IBAN-ul destinatarului. IBAN

7. Transferwise iti va afisa detaliile propriului lor cont in RON, unde va trebui sa faci depunerea. Poti sa o faci folosind o aplicatie de internet banking sau sa mergi la ghiseul unei banci. Trebuie sa faci transferul dintr-un cont pe numele tau.

contTransferwise

Dupa ce vei face depunerea in contul lor, Transferwise va transfera banii in contul destinatarului.

Daca esti plecat din tara si trebuie sa trimiti in mod regulat bani familiei sau faci depuneri intr-unul dintre conturile personale din Romania, Transferwise poate fi o alternativa mai ieftina si mai usoara pentru tine.

Curs de Initiere in Investitii la Bursa (americana)
Afla Strategiile care te Ajuta sa Faci Investitii Profitabile la Bursa, si sa Reduci Riscurile Aproape la ZERO!

expertIntrodu adresa de email in formularul de mai jos!

Primesti pe email un CURS DE INVESTITII LA BURSA format din 4 lectii care te poate duce de la zero la investitor autonom. Vei primi:

  • Analiza si comparatia intre doua dintre cele mai populare investitii
  • Cele mai importante PRINCIPII ale investitiilor la bursa
  • 2 SECRETE care ma ajuta sa am constant PROFITURI peste medie si sa imi minimizez riscurile

Un comentariu la “Cum folosesti casa de schimb valutar online si le tai bancilor din comisioane

  1. O idee foarte bune.

    Am verificat posibilitatea de a folosi transferwise pt TD Ameritrade, din pacate raspunsul primit este ca nu este o modalitate de plata acceptata. Aparent din cauza ACA routing si posibilitatii de „money laundering”. Ar fi fost o idee faina altfel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.