Cum va evolua bursa in 2020?

Draga membru al Clubului Investitorilor,

Astăzi bursa are o zi de pauza pentru ca in USA se celebreaza ziua lui Martin Luther King Jr..

La ce sa ne asteptam de la 2020

Dupa atatia ani de crestere a bursei, multi spun ca actiunile sunt scumpe si ca va veni o retragere puternica.

Dar ca sa stim mai bine daca sunt scumpe sau nu, trebuie sa ne uitam la mai multi factori. Pentru mine, cea mai obiectiva metoda mi se pare cea propusa de profesorul Aswath Damodaran.

Pentru a verifica pe unde se afla preturile actiunilor in raport cu valoarea lor si alte alternative de investitii, Aswath Damodaran calculeaza un numar numit ERP – equity risk premium. ERP inseamnă recompensa pentru asumarea riscului de a investi in actiuni. Pentru a-l calcula, ia in calcul profiturile, dividendele, randamentul obligatiunilor si al bonurilor de trezorerie.

Ca sa simplific lucrurile, cu cat e mai mare ERP-ul cu atat mai bine. La inceputul anului 2019 ERP-ul era 5.96% și S&P500 a crescut in 2019 cu 28.8%.

La inceputul acestui an, Aswath a calculat ERP-ul la 5.2%. Mai mic decat cel de anul trecut, dar tot foarte bun.

Din mai multe motive, inclusiv din cauza ca e an de alegeri prezidentiale in USA si eu ma astept la un nou an bun pentru actiuni.

Acum, cateva actualizari despre portofoliul nostru.

Century Communities

Century Communities e una dintre investitiile mele preferate.

Un constructor de case de top din USA a anunțat recent un plan de a construi o nouă comunitate master cu peste 55 de apartamente in zona urbana a orasului Fremont, California. Compania are deja alte două colecții în apropiere: un set de case de familie și un set suplimentar de apartamente în stil „casa urbană”, care sun deja la vânzare. Pretul actiunilor e 6,85 x profiturile estimate pentru 2020, (EPS = $4,28).

Actiunile Century par subevaluate.

Upland Software

Upland Software, o companie care înghite alte companii și furnizor de software (bazat pe cloud) pentru organizarea muncii în întreprinderi, a anunțat recent câteva actualizări inovatoare la soluția sa de gestionare a cunoștințelor pentru întreprinderi, RightAnswers.

Soluția intuitivă a fluxului de lucru simplifică gestionarea informațiilor și eficientizează modul în care întreprinderile își deservesc clienții. Se tranzacționează la 14,6 x EPS 2020 ($2.66). Cu creșteri de peste 10% ale veniturilor si profiturilor, actiunile Upland par subevaluate.

Seara buna,

Bogdan Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.