Cateva “perle de intelepciune” care-ti vor arata ce inseamna averea “adevarata”

citate despre avereChestia asta cu scrisul de articole e naiba de grea si in acelasi timp e si usoara.

Iti explic imediat ce vreau sa spun.

De exemplu, unii scriu niste articole atat de greu de citit incat e un adevarat chin pentru creier sa se concentreze chiar si pentru cateva randuri.

Sa nu-ti mai spun despre festivalul de cascat care incepe cand citesc asemenea texte.

Imi imaginez ca e greu si pentru cei care le scriu. Stau sa se gandeasca la tot felul de cuvinte “inteligente” sa demonstreze cat sunt ei de Citeste tot Cateva “perle de intelepciune” care-ti vor arata ce inseamna averea “adevarata”

Charlie Munger te invata cum construiesti cea mai mare companie din lume

lectie investitii si afaceriTi-am mai scris despre Charlie Munger. E partenerul si mana dreapta a lui Warren Buffett si e recunoscut ca unul dintre cei mai inteligenti investitori din lume. Are o gramada de admiratori si chiar cluburi de fani.

Lectia de astazi vine direct de la Charlie si poate fi gasita in cartea despre viata lui – Poor Charlie Almanach.

Putini oameni din lume pot fi mai buni mentori de afaceri si investitii Citeste tot Charlie Munger te invata cum construiesti cea mai mare companie din lume

Daca o companie e delistata de la bursa, ce se intampla cu actiunile tale?

delistare listare la bursa“Bogdan, am urmarit discutii despre compania X pe Social Media si multi spun ca vor fi delistati de la bursa. Ce se va intampla cu actiunile mele?”, m-a intrebat recent un cititor.

Da. O intrebare foarte buna pentru ca acest lucru i se poate intampla unei companii publice. Exista mai multe situatii in care o companie poate fi delistata de la bursa, fiecare cu specificul ei si marea intrebare e…. Citeste tot Daca o companie e delistata de la bursa, ce se intampla cu actiunile tale?

Cum scrii un email pentru ca atat tu, cat si destinatarul sa aveti de castigat

cum scrii corect un emailAstazi nu investim la bursa. Mai investim si in noi. Pentru ca asta e cea mai buna investitie si cu cel mai bun randament chiar din punct de vedere financiar.

Cu ceva timp in urma nu intelegeam ce inseamna asta. Sa investesti in tine. Mi se parea asa… un cliseu spus de unii care vor sa para destepti, dar inutil.

In timp, am inteles ca doar dezvoltandu-ti competentele poti ajunge sa fii fericit si chiar sa ai surse de venituri mari si Citeste tot Cum scrii un email pentru ca atat tu, cat si destinatarul sa aveti de castigat

Catalizatorii pot “cauza” explozia actiunilor (in scurt timp)

Cum te-ai simti daca ai cumpara niste actiuni si peste 24 de ore pretul lor s-ar dubla?

Probabil ca ai fi in EXTAZ.

Mie mi s-a intamplat asta si pot sa-ti spun ca asa m-am simtit. Dar pe langa bucurie, incepi sa ai si niste sentimente controversate. Prima data te gandesti sa le vinzi repede ca sa-ti asiguri profitul, dar apoi incepi sa te temi ca ar putea creste si mai mult si ca ratezi Citeste tot Catalizatorii pot “cauza” explozia actiunilor (in scurt timp)

Fundatia – Ce e bursa si cum se fac profituri din investitii in actiuni

curs gratuit investitii la bursaAstazi eram in pană de idei si mi-era lene sa scriu ceva nou. Dar in acelasi timp doream sa adaug ceva de calitate pentru tine pe site. Până la urmă, mintea mea a facut un efort supraomenesc si astfel… am avut o idee buna in dimineata asta. Despre ce vorbesc?

In urma cu doua saptamani am lansat un curs GRATUIT de investitii la bursa (pe email), care contine 4 lectii. L-am numit: De la ZERO la Investitor la Bursa Indepedent.

Ca sa-ti faci o idee despre ce e vorba, in acest articol o sa dau copy/paste la Citeste tot Fundatia – Ce e bursa si cum se fac profituri din investitii in actiuni

Inainte sa faca o investitie, Warren Buffett se uita la ROE (si asa ar trebui sa faci si tu)

return on equityAzi nu te tin mult. Poti sa citesti articolul asta cat timp bei o espresso italiana. Sau maxim doua… 😉

Saptamana trecuta am primit mai multe email-uri in care cititorii imi spuneau despre anumiti termeni legati de investitii al caror sens nu-l inteleg.

Daca ai mai citit materiale scrise de mine, stii ca investesc doar la bursa din SUA. Cei care fac Citeste tot Inainte sa faca o investitie, Warren Buffett se uita la ROE (si asa ar trebui sa faci si tu)

Cum reactioneaza pretul actiunilor la informatiile din raportul financiar

cum reactioneaza pretul actiunilor dupa publicarea raportului de profituriInainte sa intru in subiectul de astazi, vreau sa-ti reamintesc ceva important despre investitiile pe termen lung la bursa.

  • investitiile la bursa nu sunt un joc de noroc
  • cei care stiu sa investeasca la bursa fac profituri mari si sigure pe termen lung
  • pentru a ajunge printre acesti investitori de elita ai nevoie de: o strategie buna (recomand sa pornesti de la value investing), rabdare, experienta si de stapanirea emotiilor
  • majoritatea oamenilor pot sa deprinda aceste competente

Gata cu paranteza…

Ceea ce o sa afli astazi te ajuta sa Citeste tot Cum reactioneaza pretul actiunilor la informatiile din raportul financiar