2 lectii despre investitii invatate dintr-o tranzactie reala (80.43% profit in 21 de zile)

Profit investitii actiuniCateodata investitiile pe termen lung pot oferi castiguri rapide…

Asa s-a intamplat in cazul ultimei investitii din Clubul Investitorilor.

Pe data de 20 aprilie le-am trimis abonatilor un raport in care am recomandat cumpararea de actiuni la compania ARMO Biosciences.

Am considerat ca actiunile sunt ieftine, datorita unui eveniment absurd, dar care se intampla cateodata la bursa, determinat de tendinta oamenilor de a se comporta conform mentalitatii de turma.

Acest eveniment a dus la scaderea pretului actiunilor ARMO (din jurul a $40… la sub $30), fara ca aceasta companie sa fi facut ceva gresit.
Astfel, eu si ceilalti membri ai Clubului Investitorilor am avut ocazia sa le cumparam cu $27.6.

Despre ce vorbesc mai concret?

In acest caz, esecul unor teste ale companiei Incyte au dus la scaderea intregului sector de imunooncologie (vindecarea cancerului prin stimularea sistemului imunitar).

Eram cu ochii pe compania ARMO Biosceinces datorita potentialului medicamentului pe care il dezvolta: AM0010 (pegilodecakin).

Acesta stimuleaza potentialul de supravietuire si de distrugere a celulelor T ucigase (un tip de globule albe) ce se infiltreaza in tumori, ucid celulele canceroase si au potential de a scapa pacientii de aceasta boala teribila.

Cu alte cuvinte, aceasta companie dezvolta un medicament care arata date promitatoare privind potentialul de a vindeca anumite tipuri de cancer (printr-o terapie mult mai putin agresiva decat chimioterapia).

Si se pare că n-am fost singurii atrași de Armo Biosciences.

Pe data de 9.05.2018, compania Armo Biosciences și compania farmaceutică Eli Lilly (NYSE: LLY) au anunțat un acord definitiv – pentru ca Lilly să achiziționeze Armo pentru 1,6 miliarde de dolari, adica 50 de dolari pe acțiune. Plata se va face integral cu numerar.

Iată un extras din comunicatul de presă din acea această dimineață:

“Lilly va iniția cu promptitudine o ofertă de cumparare pentru toate acțiunile Armo Biosciences pentru un preț de 50 USD pe acțiune în numerar sau aproximativ 1,6 miliarde USD. Se așteaptă ca tranzacția să se închidă până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului 2018, sub rezerva condițiilor obișnuite de încheiere, inclusiv primirea aprobărilor de reglementare necesare și acordul majorității acțiunarilor companiei Armo. ”

Acum, deși era posibil ca un alt ofertant să fi putut intra în scena și să ofere un preț mai mare decât Lilly, nu auzisem nici un zvon ca ar fi putut incepe un război de licitare.

Astfel, am recomandat să acționăm si sa nu dăm vrabia din mana pe cioara de pe gard.

Pastrarea actiunilor Armo Biosciences până la încheierea tranzacției ar fi rezultat doar intr-un mic profit suplimentar. Diferenta de la pretul pietei de atunci ($49.8) si pretul la care s-a incheiat intelegerea de cumparare ($50). Asta inseamna $0.2 per actiune.

Am vandut actiunile la pretul pietei ($49.8) pentru un profit de 80.43% in 21 de zile!

Acum, sa revenim la…

Care sunt cele doua lectii de care vorbeam (pe care le poti folosi si tu in investitii)?

1. Cateodata, la bursa se intampla lucruri fara logica, ce creeaza bune oportunitati de investitii, ca cel in care preturile unui intreg sector scad din cauza unui eveniment legat de o sigura companie din acel sector.

2. In cazul unei achizitii cu plata 100% cash, pretul actiunilor companiei achizitionate poate creste mai mult decat pretul oferit de cumparator doar in situatia in care apare un nou cumparator in scena.
Dar poate scadea dramatic in cazul in care afacerea cade si achizitia nu se realizeaza.
Decizia cea mai buna in majoritatea situatiilor e vanzarea actiunilor la pretul pietei, mai ales atunci cand diferenta intre acesta si pretul oferit de cumparator e foarte mica.

Sper sa le poti folosi si tu cu succes in investitii.

Bogdan Popescu – Clubul Investitorilor

Sumar
2 lectii despre investitii invatate dintr-o tranzactie reala (Profit de 80.43% in 21 de zile)
Nume Articol
2 lectii despre investitii invatate dintr-o tranzactie reala (Profit de 80.43% in 21 de zile)
Descriere
Motivul absurd pentru care actiunile unei companii au scazut si ne-au oferit sansa sa facem un proft de 80.43% in 21 de zile.
Autor
Curs de Initiere in Investitii la Bursa (americana)
Afla Strategiile care te Ajuta sa Faci Investitii Profitabile la Bursa, si sa Reduci Riscurile Aproape la ZERO!

expertIntrodu adresa de email in formularul de mai jos!

Primesti pe email un CURS DE INVESTITII LA BURSA format din 4 lectii care te poate duce de la zero la investitor autonom. Vei primi:

  • Analiza si comparatia intre doua dintre cele mai populare investitii
  • Cele mai importante PRINCIPII ale investitiilor la bursa
  • 2 SECRETE care ma ajuta sa am constant PROFITURI peste medie si sa imi minimizez riscurile

Un comentariu la “2 lectii despre investitii invatate dintr-o tranzactie reala (80.43% profit in 21 de zile)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.